Een woning renoveren: Alle voordelen op een rij

Twijfelt u nog tussen een nieuwbouw of een renovatieproject? Een huis renoveren tot uw droomwoning levert heel wat voordelen op. Ten eerste zijn er een reeks van financiële voordelen aan renoveren. Daarnaast hebt u de mogelijkheid om een bestaande woning met karakter om te bouwen naar een energiezuinige droomwoning. En bij renoveren kunt u starten met een kleiner budget. Benieuwd naar nog meer redenen waarom een renovatieproject zeker de moeite waard is. Lees dan snel verder.

voordelen van een renovatieproject Antwerpen
 

Voordelen van een renovatieproject

renovatieproject met charme in Antwerpen

Renoveren een financieel interessant gegeven

Niet iedereen beschikt over een ongelimiteerd budget. Bij een renovatieproject kunt u, indien nodig, gefaseerd aan de slag gaan naargelang uw budget. Zo hoeft u niet meteen een zeer groot bedrag op tafel leggen. Bovendien stimuleert de overheid renovaties met het oog op energiezuinigheid. Voor vele renovatiewerken kunt u premies of subsidies aanvragen. Informeer zeker vooraf grondig over alle mogelijke premies en subsidies voor renovatiewerken in Antwerpen en Vlaanderen.

Is de te renoveren woning daarnaast ouder dan 10 jaar, dan kunt u genieten van 6% BTW. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden maar u kunt dus meer werken laten uitvoeren voor hetzelfde geld. Verder gebruikt u bij een grondige renovatie de bestaande woning als een structureel skelet. Hierdoor bespaart u ook op nieuwe materialen en transport.

 

Een woning met een uniek karakter op een gewenste (gegeerde) locatie

Bouwgronden worden steeds schaarser en er is een overvloed aan leegstaande woningen. Bent u op zoek naar een woning en kiest u voor een renovatieproject? Dan is er heel wat keuze op de markt. Houdt u daarnaast ook van woningen met karakter? Wilt u graag een woning in het centrum van Antwerpen? Of een woning met veel ruimte? Dan is het renoveren van een bestaande woningen zeker een goede keuze. U kiest bij het renoveren van een woning voor karakter en historiek. En u kunt een bestaande woning mits een vakkundige renovatie laten uitgroeien tot uw droomwoning.

 
Renoveren een financieel interessant gegeven
renoveren is een meerwaarde Antwerpen

Waardevermeerdering door renovatie

Een kwalitatieve renovatie verhoogt de verkoopwaarde van uw woning enorm. Investeren in de renovatie van uw woning is een rendabele belegging, die zeker en vast oplevert wanneer u terug wilt verkopen.

Een deelrenovatie of totaalrenovatie laat u best over aan een renovatiebedrijf met kennis van zaken. DTV Projects begeleidt u graag verder met uw renovatiewerken van a tot z. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een offerte.

 

Renoveren doet geld besparen en verhoogt uw wooncomfort

Door uw woning te renoveren en te voorzien van nieuwe efficiënte installaties bespaart u op langere termijn. Oude woningen zijn vaak slecht geïsoleerd en hierdoor ontsnapt er veel warmte. Door de hedendaagse technieken toe te passen, zoals het isoleren van een woning, wordt de woning energiezuiniger gemaakt. In de plaats hiervoor krijgt u een lagere energiefactuur. Een renovatie biedt dus niet alleen een esthetische meerwaarde aan uw woning maar ook een verhoging van wooncomfort.